Hem / Slöjdföretagare Västmanlands län

Slöjdföretag Information

Har du företag eller funderar på att starta ett företag inom området slöjd och hantverk? Västmanlands läns hemslöjdsförbund har i uppdrag att främja slöjd som näring. För att underlätta för dig hittar du därför här samlad information som kan vara intressant för dig och ditt slöjdföretag. 

Vill du få inbjudningar till seminarier, delta i digitalt nätverk och få löpande information? Om du ingår i registret har vi också möjlighet att kontakta dig när vi får förfrågningar från företag, organisationer och föreningar som söker just din kompetens. Anmäl dig gärna till vårt register över slöjdare och hantverkare i Västmanlands län.

Har du frågor eller söker slöjdare? Kontakta Susann Levál, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund, susann.leval@slojdivastmanland.se, 070-22 22 470. Du hittar också slöjdföretagare under rubriken Hitta slöjd och hantverk.

Interregionalt samarbete i Mälardalen

Kulturella och kreativa händer i Mälardalen är ett interregionalt samarbete mellan hemslöjdskonsulenter och regionala utvecklare i Stockholms-, Sörmlands-, Uppsala-, Västmanlands- och Örebro län. Varje år erbjuds slöjdare och konsthantverkare fortbildning inom ett aktuellt ämne som kan vara intressant för dig som har ett slöjdföretag eller funderar på att starta ett. Avsikten med samarbetet är att stödja dig som slöjdföretagare i att utveckla ditt företag och erbjuda mötesplatser så att du som slöjdare kan knyta kontakter och bygga nätverk.

Slöjd ur ett näringsperspektiv
Västmanlands läns hemslöjdsförbund jobbar för att slöjd ska ha en självklar plats i alla västmanlänningars dagliga liv utifrån de fem ansvarsområdena: barn och unga, kulturarv, hållbarhet, mångfald samt kulturella och kreativa näringar. Inriktningen på Västmanlands läns hemslöjdsförbunds verksamhet styrs i Region Västmanlands regionala kulturplan samt i föreningens verksamhetsplan.

Läs mer om oss
Jussi Hynynen, smed, Kungsör.

Slöjdföretagande

Funderar du på att starta slöjdföretag? Driver du redan ett företag? Eller vill du utveckla ditt företag? Här hittar du information om det mesta du behöver veta om företagande oavsett i vilken fas och var i länet du befinner dig. Du hittar också lokal företagarinformation via näringslivsenheten i din kommun.

Mer information

Digitalisera ditt företag

Vill du effektivisera och utveckla ditt företag digitalt? Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH har bra informativa sidor för dig som vill digitalisera ditt företag. På webbplatsen hittar du länkar till mer information om digitalisering, hur du kan marknadsföra och sälja via webben samt tips på hur du kan söka stöd för digitalisering.

Gå direkt till www.nfh.se

Fortbildning

Söker du efter fortbildning inom slöjdområdet eller som företagare? Här hittar du olika typer av kurser, allt från kortkurser, distanskurser till yrkesutbildningar i olika ämnen. Ett stort utbud av utbildningar ges även digitalt och kostnadsfritt.

Mer information

5-10 september 2022

Slöjdresidens i Fågelsjö

Nio yrkesverksamma slöjdare och hantverkare från sex län deltar i ett nytt interregionalt slöjdresidens den 5-10 september i Fågelsjö. Deltagarna ska utveckla produkter med material från skogen i Hälsingland med fokus på ett hållbart skogsbruk och företagande. Residenset är ett treårigt projekt som genomförs av hemslöjdskonsulenter och utvecklare i Dalarnas-, Gävleborgs-, Uppsala-, Värmlands-, Västmanlands- och Örebro län.

Möt Mikael Fröjd, Västerfärnebo

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå