Hem / Hem / Hitta frågor och svar / Hitta slöjd och hantverk

Slöjd och hantverk

Fönstershoppa dygnet runt

Välkommen till en digital slöjd- och hantverksgalleria i miniformat! Här hittar du länkar till fysiska slöjd- och hantverksbutiker samt till enskilda slöjdare och hantverkare i Västmanlands län. Du kan enkelt fönstershoppa på webbplatser, i webbshoppar och på sociala medier. En digital slöjd- och hantverksgalleria i 11 plan. Informationen hittar du på plan 1. Missa inte plan 9 Extra allt! Blir du fikasugen hittar du en cafeteria på plan 11. Välkommen!

Konsthantverkarna Sätra Brunn

Entréplan Butiker

I Västmanlands län hittar du fysiska slöjd- och hantverksbutiker samt konsthantverksgallerier med butiker på följande orter:

Abrahamsgården, Norberg
Ateljen Anette Backlund, Strömsholm
Butik Stenhuset, Surahammar
Galleri Astley, Uttersberg
Galleri Linnegården, Norberg
Karlsgatan Butik, Västerås

Konsthantverkarna Sätra brunn (höger)

Sala slöjd- och hantverksförening driver en webbutik där du kan köpa produkter som föreningens medlemmar tillverkat. Du kan söka på person, teknik eller typ av produkt. Öppet dygnet runt. #salaslöjd

Lerskulpturer av Jonas Welin.

Plan 1 Information

Är du näringsverksam slöjdare? Säljer du slöjd och/eller hantverk samt är boende i Västmanlands län och vill ha din länk i digitala slöjdgallerian? Fyll i ett formulär och svara på frågor om dig och din verksamhet. Mer information som vänder sig till dig som är yrkesverksam hittar du under rubriken Hej slöjdföretagare!

Frågor? Kontakta Susann Levál, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund, 070-22 22 470, susann.leval@slojdivastmanland.se
Har du frågor om specifika produkter så vänder du dig direkt till tillverkaren.

 

Garnnystan i olika färger.

Plan 5 Stickat, virkat och nålbundet

Virkade kanelbullar av Ingegerd Jansson, Skapande händer.

Plan 11 Cafeteria

Fikasugen efter all fönstershopping? Hämta en kopp kaffe, koppla av och lyssna på ett par avsnitt av podden
Handgjort från Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH. Eller titta på filmer från projektet Hemslöjd Humaniora. Trevlig slöjdfika :-)!

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå