Hem / Integritetspolicy

Integritets-policy

Västmanlands läns hemslöjdsförbund är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen bildades 1987 och finansieras av medel från Region Västmanland samt Statens kulturråd via kultursamverkansmodellen. Länshemslöjdsförbundet är ansluten till Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR. Adressen till Västmanlands läns hemslöjdsförbunds webbplats är www.slojdivastmanland.se och kontaktuppgifter hittar du under Kontakta oss.

Västmanlands läns hemslöjdsförbund, som är ansluten till Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR lagrar och hanterar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen, GDPR. Västmanlands läns hemslöjdsförbund hanterar inga känsliga uppgifter i de register som är upprättade; en förteckning med kontaktuppgifter (namn, adress, e-post, telefon samt webbadresser) till vävstugor i Västmanlands län och till näringsverksamma slöjdare med avsikten att i första hand nå ut med information via e-post. Kontaktuppgifter till vävstugorna är publika på webbplatsen. I samband med införandet av GDPR i maj 2018 upprättade Västmanlands läns hemslöjdsförbund en förteckning över aktuella register samtidigt som en registeröversyn genomfördes. Uppgifterna delas inte vidare till tredje part.

Om webbplatsen
Kommentarsfunktioner är i nuläget inte aktiverat på webbplatsen. I nuläget är det heller inte möjligt för användarna att ladda upp egna mediafiler. I kontaktformulär som finns på webbplatsen anger du namn, e-post och telefon. Personuppgifter som samlas in eller bearbetas sparas uppgifter från kontaktformulär i sex månader. Uppgifterna delas inte vidare till tredje part. Västmanlands läns hemslöjdsförbund använder Google Analytics för trafikanalys och Hotjar för visuell analys av användarnavigering. Information som skickas till Google Analytics eller Hojtar innehåller inga personuppgifter. Västmanlands läns hemslöjdsförbund använder industristandarder som SSL/TLS och envägs-hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information på ett säkert sätt som till exempel personuppgifter och lösenord. Personliga uppgifter delas inte till tredje part och Västmanlands läns hemslöjdsförbund har inga tredjepartsleverantörer. Personuppgifter som samlas in eller bearbetas sparas uppgifter från kontaktformulär i sex månader.

Kontakt
Personuppgiftsansvarig: Carola Gunnarsson, ordförande, Västmanlands läns hemslöjdsförbund, 070-242 69 65, carola.gunnarsson@sala.se
Personuppgiftsbiträde: Susann Levál, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund, 070-22 22 470, susann.leval@hemslojd.org

Kakor

Västmanlands läns hemslöjdsförbunds webbplats använder kakor (cookies) som lagras på besökarens dator tillfälligt eller under en längre bestämd tid. Kakorna används dels för att förbättra funktionaliteten på webbplatsen, dels för att till exempel generera besöksstatistik.

En kaka (s k cookie) är en liten textfil som lagras på din dator. Informationen i filen används till exempel för att underlätta användning av webbplatsen. Det finns olika typer av kakor. En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Västmanlands läns hemslöjdsförbund lagrar inga kakor längre än vad som är nödvändigt för att uppfylla dessa ändamål. Förutom de kakor som Västmanlands läns hemslöjdsförbund själva skapar kan kakor skapas av andra tjänster, till exempel av Google, Youtube, Facebook och Twitter, som vi använder på våra webbplatser (tredjepartskakor).

Stänga av alla kakor
Den som inte vill acceptera kakor kan ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar till lagring av kakor eller informerar dig varje gång en webbplats du besöker begär att få lagra kakor. Genom funktioner i webbläsaren kan vanligtvis också tidigare lagrade kakor raderas. Besök din hjälpsidorna i din webbläsare för mer information.

Mer information
Hos Datainspektionen finns mer information om dina rättigheter till insyn och kontroll över hur dina personuppgifter behandlas. Här kan du även lämna klagomål om du tycker att dina uppgifter inte behandlas på rätt sätt. Läs mer om Dataskyddsförordningen och dina rättigheter på Datainspektionens webbplats.

Kakor

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå