Hem / Slöjdhandledarutbildning / Cia Holmberg

Möt Cia Holmberg, Sala

Cia Holmberg, Sala slöjd- och hantverksförening

AKTUELL: Går just nu Slöjdhandledarutbildning, steg 1.
FÖRENING: Sala slöjd- och hantverksförening
UPPDRAG: Sitter i föreningens styrelse och är kassör, en av flera som gör inlägg på våra sociala medier.
YRKE: VD, maskinist och allt i allo på Sala laser :-).

 

– Det mest fantastiska med slöjd är att man hela tiden kan upptäcka något nytt. Nya tekniker, nya material, nya kunskaper och upplevelser. Att få prova, lära, lyckas och kanske även misslyckas utan att det spelar någon roll.

 

Berätta hur du kommer att använda dina kunskaper som slöjdhandledare!
– Som färdig slöjdhandledare ser jag fram emot att vara med och starta upp en verksamhet i Sala som riktar sig mot yngre deltagare. Vi har idag en etablerad verksamhet för vuxna och nu känns det som ett bra tillfälle att även erbjuda slöjd och skapande till yngre. Vi är många aktiva i föreningen som kan hjälpas åt, och den sammanlagda slöjdkunskapen är stor. Ett favorituttryck är #tillsammanskanviallt.

Hur kommer er förening att satsa på området barn och unga?
– Under hösten 2021 träffar vi två olika skolklasser inom konceptet RIK-skolan (Rörelse Idrott Kultur) och till våren 2022 ska vi se om vi kan utöka antalet klassbesök samtidigt som vi också startar vi upp en Slöjdklubb i Sala. Vi samlar löpande personer som är intresserade av verksamhet för barn i en facebookgrupp där vi delar tankar, idéer och konkreta arbetsuppgifter.

Varför är det viktigt att satsa på barn och unga tycker du?
– Knepig fråga. Jag tycker inte det är speciellt viktigt med slöjd just för barn. Jag tycker det är viktigt med slöjd för alla som tycker slöjd är kul oavsett ålder, kön och erfarenhet.

Vad är drömläget för föreningens barn- och ungdomsverksamhet?
– Drömläget är att vi om några år har flera grupper igång, gärna på olika platser inom Sala och även Heby kommun. Vi har många medlemmar även i Heby och att det råkar var olika län ser inte vi som något problem. Slöjden tar sig fram överallt och bryr sig inte gränser, inte ens länsgränser. När vi har en stabil verksamhet för barn och unga vill vi satsa på att anordna aktiviteter utifrån deltagarnas önskemål. Det skulle kunna vara slöjdläger, studieresor eller annat spännande.

Ditt bästa slöjdtips till vuxna som vill slöjda med barn?
– Mitt bästa slöjdtips till vuxna som ska slöjda med barn är… samma tips som jag tycker vi borde tillämpa på alla som vi vill visa och inspirera till slöjd. Låt den som slöjdar få möjlighet tänka och upptäcka själv, inte bara följa instruktioner och kopiera. Dela med dig av din kunskap och ge instruktioner men låt sedan slöjden få hända!

 

Följ Sala slöjd- och hantverksförening på Facebook
Besök Sala slöjd- och hantverksförenings webbutik
Läs mer om Sala laser

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå