Hem / Projekt / Tryck en logga!

Tryck en logga!

Schablon Slöjdklubben

Gör tryckschablonen
Överför loggan till OH-filmen så här:

Schablon Slöjdklubben 1
Lägg OH-filmen ovanpå loggan.
Rita, med en vattenfast penna, längs med alla bokstäverna i loggan. Var noga vid broarna på Ö och B- Broarna behövs för att dessa bokstäver ska få sin hålighet, när du sedan trycker.

Schablon Slöjdklubben 2

Klipp bort bokstäverna längs dina ritande linjer. Använd spetsig, liten sax. (det går bra att använda en skalpell och skära ut bokstäverna) Var extra noga vid broarna på Ö och B. Nu har tryckschablonen bokstavshål, i vilka tryckfärgen ska ”duttas”.

Schablon Slöjdklubben 3

Textiltryck
Lägg plastschablonen på tyg eller annat material som du vill trycka på. Med några tejpbitar hålls schablonen på plats.

Häll upp tryckfärg i en liten burk. Rund pensel (1-2 cm) är lämplig att trycka med. En liten skumplastkudde går också bra. Tag lite färg på penseln. Tryck sedan penseln mot ett fat eller annat fast underlag, så att färgen arbetas in i penseln. Det får ej vara en flödig färgklick i penseln för då blir textiltrycket kladdigt. När du har arbetat in färgen i penseln så är det dags att trycka. ”Dutta” med penseln i bokstavshålen i schablonen. Arbeta in mera färg i penseln när den känns tom på färg. ”Dutta” i bokstavshålen till du är helt nöjd med färgstyrkan.

Schablon Slöjdklubben 4

Tag bort schablonen. Låt torka. Fixera trycket med strykjärn. Ställ termostaten på bomull och stryk några minuter. Du kan även fixera med hårtork om du har tryckt något som inte fungerar att stryka på. Blås med full effekt några minuter.

Text och bild: Kerstin Hammarson/Slöjdklubben 2014

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå