Hem / Projekt / Slöjda en boll av garnsnuttar

Slöjda en boll av garnsnuttar

Vissa tror att jag sparar på allt, men det är bara ont förtal. Jag sparar bara på sådant som är användbart, eller snarare sådant som jag tror att jag kan ha användnig för. Sällan vet jag vad det ska användas till. Det brukar visa sig.

-Jag sparar i alla fall de småsnuttar av ullgarn som blir över när man fäster trådar. Av dessa tovar jag bollar som ibland dekorerars med broderier. Bollarna används att hänga på nyckelringen.

Småsnuttarna av ullgarn formas till en boll som knyts in i en gammal nylonstrumpa. (Jag sparar natuligtvis nylonstrumpor också.) Sedan får bollen gå med i tvättmaskinen tillsammans med en vanlig 60-tvätt. I regel kommer det ut en fin rund boll, men ibland måste man lägga på lite mer ull och köra ytterligare en gång i maskinen.

Så kommer det roliga, bollen ska dekoreras, t ex som här med franska knutar och läggsöm. Bandet är en i-cord stickad med 4 maskor.

Fler bollar finns på i min Flickr! photostream.

Text och bild: UllaBritt Önnerstam, 2012

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå