Hem / Projekt / Slå en makramésnodd

Slå en makramésnodd

Makramé är en teknik då man av garn och snöre flätar och slår knopar för att göra skärp, kassar, och andra saker. Den här lilla nyckelsnodden är gjord på den enklaste sättet. Enkelslag åt samma håll så att snodden blir skruvad.

Du behöver:
2 snören/garn, här är mattlin.
en tving

Sätt fast snörena vid tvingen så att det blir lätt att fläta/slå. Den här snodden är slagen runt en kärna av mattrasor. Man kan slå runt en pinne, runt det egna garnet eller på annat vis.

Svart bakom, gul framför mittrasan.

Det här är ett enkelslag.

Dra åt. Gör alla enkelslag på samma sätt. Nu blir det gul under och svart över. Genom att göra slagen åt samma håll kommer snodden att skruva sig. Avsluta flätningen när snodden är lång nog. Gör en montering som passar, det är fint att använda en pärlor och man blir alltid glad av fransar. Här är det avslutat med knutar och en tvinnad bit som bildar öglan där nyckelringen fästs.

Visste du att makramé kommer från det arabiska ordet miqrama som betyder frans?

Text och bild: Hillevi Skoglund, Västarvet. 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå