Hem / Projekt / Gör nytt papper av ditt orange kuvert

Gör nytt papper av ditt orange kuvert


Vad vill du helst göra när det orange kuvertet kommer i brevlådan? hoppa av glädje för att du kommer få jobba 3,5 år mer än dagens pensionärer för att få samma pension som idag? Eller mala ner kuvertet och pensionssystemet till pappersmassa och lära dig att leva utan pension i framtiden? Självfallet det senaste!

 


Riv kuvertet i små bitar och mixa det med vatten och stavmixer till en slät massa.

 


Leta fram en gammal glasslåda och skär hål i både locket och botten, bottenhålet behöver inte vara lika stort som i locket.

 


Ta fram en gasväv eller annat tunt tyg och spänn fast det under locket.

 


Häll vatten i en stor gryta, lägg i glassburken med locket nedåt och häll i pappersmassan genom hålet i botten. Vattnet i grytan gör att pappersmassan lägger sig jämnare.

 


Lyft upp burken, ta av locket och lägg gasväven och locket med pappersmassan mot ett tyg.

 


Lägg en handduk över så att en del av vattnet får sugas upp.
För att få ett platt papper: stryk det när torrt.

På ditt orange papper kan du förslagsvis skriva kärleksbrev till någon annan slöjdare (alternativt någon mycket rik) så att ni tillsammans praktiskt kan träna inför den framtida bristen på monetära pensionsmedel.

 

Tips, text och foto: Mia Lindgren, Västarvet, 2012

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå