Hem / Projekt / Gör en höstkrans med färgad fårull!

Gör en höstkrans med färgad fårull!

Zara-hostkrans3

Med färgad fårull kan man göra en riktigt färgsprakande höstkrans. Vi tovade fast kardad, färgad ull på en ring utskuren ur en frigolitskiva. Sedan tovade vi fast okardade lockar. Här kunde vi ha nöjt oss och låtit den se lite vild ut. Men vi beslöt oss för att tämja den lite och tovade fast lockarna lite mer. Slutligen lite dekor i form av några blommor från en gammal ljusmanchett, ett virkat band och en gul rosett.

Zara-hostkrans-06
I brist på färdiga ringar går det bra att skära till egna av överbliven frigolit.

Zara-hostkrans1
Med en nålhållare för flera tovningsnålar går det både snabbt och säkert. Extra bra när man som i Zaras fall tovar med barn.

Zara-hostkrans2
Du har ju en färgglad ring redan när den kardade ullen är på plats, men för lite mer liv går det att tova fast lockar av okardad ull. Sen är det bara att dekorera på valfritt sätt. Eller låta den va som den är.

Text och bild: Zara Rooke, zararooke.wordpress.com
Bildtexter: Tobias Havaas, Västarvet

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå