Hem / Projekt / Fixa kortleken

Fixa kortleken

Med hjälp av sax, klisterpapper (vad heter det, nu igen?), tejp, en kortlek och lite fina bilder (i detta fall, djurböcker) är det enkelt att göra en tråkig kortlek till en kul och fin kortlek.

Klipp ut vad du vill ha på kortet (i detta fall, en knäpp fågel) placera den på lämplig ställe och sätt fast den med en dubbelvikt tejpbit. Klipp därefter till klisterpappret formen nedan (fyrkantig med avklippta hörn):

Klistra fast pappret på framsidan och vik flikarna över mot baksidan. Gör detta med 52 kort. Eller 54 om jokrarna är med.

Om en lamineringsmaskin finns tillgänglig så är den snäppet vassare. Så här kom några av mina kort att se ut:

Jag gjorde olika teman på varje siffra. Sköldpaddor på sjuorna (och internskämtade med mig själv att det hette sjupaddor), knäppa fåglar på A:en, fula fiskar på treorna, och “elefantdjur” på tvåorna, vad nu elefantdjur är?

Text och bild: Ida Aronsson, 2012.

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå