Hem / Notiser / Utställningen Händer i lera i Hallsta

Utställningen Händer i lera i Hallsta

2023-10-12

 

Keramiker drejar en kruka.Utställningen Händer i lera öppnar lördagen den 21 oktober i Kulturhuset i Hallstahammar. Foto: Pixabay.

 

Höstens konst- och konsthantverksutställning i Hallstahammars konsthall har namnet Händer i lera. Fem stycken aktiva keramiker får representera ett tvärsnitt av nutiden, i ett hantverk med mångtusenåriga rötter i de föremål som visas. I utställningen är även ytterligare ett tjugotal verksamma keramiker, främst från Västmanlands län, representerade med fotografier. Utställningen visas den 21 oktober 2023 till den 13 januari 2024. Det händer i lera.

Henny Linn Kjellberg, Uppsala, Åsa Olofsson, Åkersberga, Marie Engelbrekt och Lisbeth Grando, Västerås samt Ville Skinnargård, Forshaga delar konsthallen från 21 oktober 2023 till 13 januari 2024. Tillsammans är deras alster en spännande blandning av keramikens olika uttryck i skulpturer och bruksföremål. Även om hemvist, uttryck och ålder – det är över 60 år mellan äldsta och yngsta konstnär som är representerade med föremål i utställningen – skiljer dem åt, så förenas de i kreativitet och handaskicklighet. I utställningen ingår ytterligare ett tjugotal keramiker som är representerade med fotografier. Utställningen visar att det händer i lera.

Vernissage äger rum den 21 oktober 2023 klockan 10.00 i Hallstahammars konsthall, Kulturhuset våning 2. Försäljning sker i samband med vernissagen.

Plats:  Kulturhuset i Hallstahammar, Parkgatan 7, Hallstahammar.
Period:
 Utställningstiden är 21 oktober 2023 till 13 januari 2024. Vernissage lördagen den 21 oktober kl 10.00.
Öppet: Måndag 10-18, tisdag – fredag 10-17 samt lördag kl 10-14.

För övriga programpunkter i samband med utställningen, se löpande här i Slöjdkalendern och i evenemangskalendern för Hallstahammars kommun. Utställningen är ett samarbete mellan Hallstahammars kommun, kultur- och fritidsförvaltningen  och Västmanlands läns hemslöjdsförbund

 

FRÅGOR
Kontakta Susann Leval, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund, susann.leval@slojdivastmanland.se, 070-22 22 470.

OM OSS
Västmanlands läns hemslöjdsförbund är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Föreningen bildades 1987 och finansieras med medel från Region Västmanland samt Statens kulturråd via kultursamverkansmodellen. Förbundet är den samlande regionala organisationen för länets hemslöjdsrörelse som arbetar med områdena barn och unga, kulturarv, mångfald, hållbarhet och näring. Hemslöjdsförbundet arbetar också för att synliggöra hemslöjden och slöjdtraditionen i Västmanlands län. Vi jobbar för att slöjd ska ha en självklar plats i alla människors dagliga liv. Hemslöjdsförbundet är ansluten till Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, SHR.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå