Hem / Slöjdresidens / Slöjdresidens Sixtorp 2024

Slöjdresidens i Sixtorp

Nu kan du som är professionell slöjdare söka till ett residens i Sixtorp i närheten av Mullhyttan i Örebro län den 25-30 juni 2024. Residenset på temat slöjden, skogen och hållbarheten är för dig som är intresserad av hållbarhet, arbetar professionellt med slöjd och hantverk och använder dig av material från skogen. Sista ansökningsdag är 21 februari 2024.

I residenset erbjuds du att utforska gränserna kring skogen som plats, materialresurs och socialt rum. Residenset vänder sig i första hand till dig som bor i Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Västmanland, Värmland och Örebro län, eller som genom din verksamhet eller person har anknytning till något av länen.

Ansökan och mer information: Ansökan via Örebro läns museums webbplats.
Tid för residenset: 25-30 juni 2024 (6 dagar).
Antal deltagare:
6-9 personer.
Ersättning: 20 000 kr inkl moms. Resor inom landet samt kost och logi ingår. 
Frågor:
Du hittar frågor och svar om residenset via ovanstående länk.
Sista ansökningsdag: 21 februari 2024.

Arrangör är Örebro läns museum i samarbete med hemslöjdskonsulenter och verksamhetsutvecklare i Dalarnas-, Gävleborgs-, Uppsala-, Värmlands- och Västmanlands län. Residenset finansieras med stöd av Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH.

Välkomna till digitala informationsträffar!

Vill du veta mer om residenset Slöjden, skogen och hållbarheten? Delta gärna i nedanstående digitala informationsträffar via Teams, där du har möjlighet att ställa frågor. Klicka på valfri länk med den tid som passar dig nedan för att komma till respektive informationsträff. Välkommen!

Torsdag 1 februari 2024 kl 17.00
Fredag 2 februari 2024 kl 12.00 

Du använder residensperioden till egen utveckling samt utforskar tillsammans med övriga residensdeltagare området slöjd i förhållande till skogen och hållbarhet. Residensperioden kommer att innehålla tid för eget arbete, gruppdiskussioner och inbjudna inspiratörer kommer att besöka residenset. Tillsammans med residensarrangörerna utforskar du och övriga residensdeltagare hur slöjd och hållbarhet kan kommuniceras till olika målgrupper. Du tar också del av de aktiviteter som erbjuds samt deltar i avslutande diskussion i stor grupp.

Residenset bygger på ett gemensamt synsätt om alla människors lika värde. Mångfald och jämställdhet är alltid viktiga aspekter att ta hänsyn till. Tillgänglighet – residenset innebär att du som residensdeltagare gör turer i skogen.

 

Sista ansökningsdag 21 februari 2024.
Välkommen med din ansökan!

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå