Hem / Slöjdresidens / Slöjdresidens Mattila 2023

Slöjdresidens i Värmland

Nu kan du som är professionell slöjdare söka till ett residens i Mattila i nordvästra Värmland den 27 juni-2 juli 2023. Residenset på temat slöjden, skogen och hållbarheten är för dig som är intresserad av hållbarhet, arbetar professionellt med slöjd och använder dig av material från skogen. Sista ansökningsdag är 22 februari 2023.

Med slöjden och hållbarheten i centrum erbjuds du möjligheten att utforska gränserna kring skogen som plats, materialresurs eller socialt rum. Residenset vänder sig i första hand till dig som bor i Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Västmanland, Värmland och Örebro län, eller som genom din verksamhet eller person har anknytning till något av länen.

Ansökan och mer information: Du ansöker via Region Värmlands webbplats.
Antal deltagare: 6-9 personer.
Frågor: Du hittar frågor och svar om residenset via ovanstående länk.
Sista ansökningsdag: 22 februari 2023.
Tid för residenset: 27 juni-2 juli 2023, 6 dagar.

Arrangör är kulturavdelningen, Region Värmland i samarbete med hemslöjdskonsulenter och verksamhetsutvecklare i Dalarnas-, Gävleborgs-, Uppsala-, Västmanlands- och Örebro län. Residenset finansieras med stöd av Nämnden för hemslöjdsfrågor, NFH.

Välkomna till digitala informationsträffar!

Vill du veta mer om residenset Slöjden, skogen och hållbarheten? Tisdagen den 24 januari ordnas två digitala informationsträffar via Teams, en dagtid och en kvällstid där du har möjlighet att ställa frågor. Klicka på valfri länk med den tid som passar dig nedan för att komma till respektive informationsträff. Välkommen!

Slöjdresidens 2023 – Tisdag 24 januari kl 12.00-13.00
Slöjdresidens 2023 – Tisdag 24 januari kl 20.00-21.00

Du använder residensperioden till egen utveckling samt utforskar tillsammans med gruppen området slöjd i förhållande till skogen och hållbarhet. Residensperioden kommer att innehålla tid för eget arbete, gruppdiskussioner och inbjudna inspiratörer kommer att besöka er. Tillsammans med residensarrangörerna arbetar du tillsammans med övriga residensdeltagare fram hur slöjd och hållbarhet kan kommuniceras till olika målgrupper. Du tar också del av de aktiviteter som erbjuds samt deltar i avslutande diskussion i stor grupp.

Sista ansökningsdag 22 februari.
Välkommen med din ansökan!

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå