Hem / Notiser / Slöjd Håller 2022

Föredrag: Hållbar slöjd

Ola Engelmark, skogsekolog, författare och skogsföretagare ställer i sitt föredrag, Hållbar slöjd – kan det finnas på andra sidan hyggena?, viktiga frågor om hur vi och kommande generationer kan hantera skogens resurser. Om slöjdämnen, mångfald och människors stora kunskapstörst mellan Sveriges alla träd. Ola blev årets miljösvensk 2019. Hans senaste bok, ”Skogen på andra sidan hyggena”, kom ut 2020.

Tid: Måndag 21 mars kl 12.00-13.00. Insläpp från kl 11.45.
Plats: länk till Zoom
Pris: Kostnadsfritt.
Anmälan: Ingen anmälan.
Max antal deltagare: 100 personer.
Värdar: Region Gävleborg och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Varje generation bör ställa sig frågan om hur samhället kan utvecklas. Men för skogens del, behöver varje generation också fråga sig: Hur ska kommande generationer hantera skogens resurser? För de skogar människor formar idag ska användas av ännu ofödda i en tid ingen nu levande vet något om. Idag är skogsbruk drivet av storskalig effektivitet, teknik och ekonomi. Med detta följer konsekvenser som går ut över den biologiska mångfalden och ekosystemet. Ola Engelmark vill inspirera till nya handlingar, nytt företagande och gör nedslag i olika skogar, och möter människor med skilda skogliga perspektiv.

Genom att delta i föredraget bidrar du till globala hållbarhetsmålet 15.2 Främja hållbart skogsbruk, stoppa avskogningen och återställ utarmade skogar. Välkommen till en hållbar värld!

 

#slöjd
#slöjdhåller
#earthhour2022
#slöjdenskogenochhållbarheten
#slöjdresidens
#365slöjd

 

Digital interregional vecka - Slöjd håller

Vecka 12, 21-27 mars 2022 arrangerar hemslöjdskonsulenterna i Dalarnas-, Gävleborgs-, Värmlands, Uppsala, Västmanlands- och Örebro län en digital temavecka, Slöjd håller, om slöjd och hållbarhet med fokus på de globala hållbarhetsmålen. I år har vi valt att lyfta fram slöjden, skogen och hållbarheten ur olika perspektiv.

Temaveckan vänder sig till dig som är allmänt intresserad av slöjd, skog och hållbarhet, yrkesverksam slöjdare och hantverkare, skogsägare och/eller slöjdlärare. Och som vill lära nytt, prova på och hitta hållbara vägar i din vardag. Alla aktiviteter är kostnadsfria. Begränsat antal platser.

Vi vill inspirera dig att använda enkla redskap, energisnåla tekniker och naturliga material. Därför arrangerar vi en temavecka om slöjd och hållbarhet med fokus på de globala målen för hållbar utveckling. Med kunskap och dina klimatsmarta händer kan du faktiskt göra skillnad.

Mer information på www.facebook.com
Välkommen till en hållbar värld!

Program Slöjd Håller 2022
Trädstam

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå