Hem / Notiser / Händer i lera

Utlysning till Händer i lera

Hallstahammars konsthall och Västmanlands läns hemslöjdsförbund söker keramiker till höstens stora utställning Händer i lera. Utställningen öppnar i oktober 2023 och avslutas i januari 2024. Vi söker fyra till fem keramiker (samtliga tekniker, material och stilar inom keramiken kan söka). Sista ansökningsdag är söndagen den 21 maj 2023.

Utställarna ersätts enligt avtal och försäljning utan kommission tillåts under utställningstiden. Utställningen Händer i lera har målet att lyfta fram handens skicklighet och hantverkstraditionen, främst i Västmanlands län, samt verksamma slöjdare, hantverkare, konsthantverkare och konstnärer. Utställare sökes till tre kategorier:

  • Yrkesverksam keramiker (1 plats) – du har en heltids- eller deltidsinkomst från din keramik och vana vid att producera för större utställningar och försäljning. Du får gärna ha ett registrerat företag. Ersättning 25 000 kr för utställningstiden. Försäljning utan kommission tillåtes.
  • Hobbykeramiker (2 platser) – keramiken är en fritidssyssla, men du har en betydande produktion och viss vana vid att ställa ut och sälja dina verk. Du får gärna ha Västmanlandsanknytning. Ersättning 12 500 kr för utställningstiden.
  • Ung keramiker (1 plats) – du är under 20 år och är verksam inom keramikområdet. Du får gärna ha Västmanlandsanknytning. Ersättning utgår i form av ett stipendium.

 

 

 

 

Så här går det till

Alla ansökningar läses av en sakkunnig jury som gör ett första urval. Gruppen tittar förstås på föremålen i sig men också på om produktionen passar ihop med övriga valda utställare.

Det är också viktigt att det finns ett flertal föremål att ställa ut eftersom det är en lång utställning och en större konsthall. Om du inte vid ansökningstillfället har ett antal föremål att visa vill vi gärna ha en plan för din produktion fram till oktober.

Fotografier av samtliga sökandes föremål kommer tillsammans med keramikerns kontaktuppgifter att visas i utställningen Händer i lera.

Besked
Om vår jury väljer att gå vidare med dina alster kommer vi att kontakta dig för att få en visning av dina föremål. Det kan också hända att vi kontaktar dig för mer information innan juryarbetet är över.

Ett första besked om ansökan kommer i början av juni. Har du gått vidare i processen vill vi gärna se dina föremål på plats, antingen i konsthallen eller hos dig. Slutligt besked kommer innan midsommar. Därefter kommer avtal om utställningen att skrivas.

> V 23 Förhandsbesked ansökan
> V 24 Föremålsvisning
> V 25 Slutbesked utvalda utställare

Frågor? Kontakta Åsa Lundqvist, kulturutvecklare, Hallstahammars kommun, asa.lundqvist@hallstahammar.se eller Susann Levál, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund, susann.leval@slojdivastmanland.se.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå