Hem / Hållbara rum tipsar

Hållbara rum tipsar

Utställningen Hållbara rum visas på Västmanlands läns museum till och med den 28 november 2021. Öppettider och aktuella restriktioner hittar du på museet webbplats. Under filmvinjetten Hållbara rum tipsar kan du ta del av utställningen och få hållbara smarta tips.

> Lär dig lappa och laga stickat (6:01 min)
> Lär dig tälja (3:26 min)
> Ta hand om ditt hem (7:33 min)
> Gör smycken av gamla vinylskivor (2:29 min)
> Bivaxdukar (4:37 min)
Vegetariska fårskinnsfällar (2:15 min)
> Låt din inredning leva längre (2:11 min)
Återbruka mera (1:18 min)
> Vad är Hållbara rum? (3:50 min)
Sy tygpåsar (1:49 min)

Filmerna ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland

Hållbara rum visas till 28 november 2021

Tycker du om att pyssla, inreda och renovera därhemma? Vill du också försöka leva mer hållbart? Nu bjuder Västmanlands läns museum in alla nyfikna, renoveringssugna, kunskapstörstande, slöjdintresserade och hållbarhetssökande till deras största utställningsrum Traversen.

Här kan du inspireras i utställningen Hållbart hemma som handlar om slöjd, byggnadsvård och bra materialval i vardagen. I en annan del av rummet kan du följa när ett gäng kreativa kvinnor bygger ett Tiny House på plats. Föreningen FLIKS (Folkbildning för kreativt skapande) bjuder in kvinnor till kurser för att bygga huset. I rummet finns också en verkstad. Dit är alla välkomna att prova på och skapa själva. Du behöver inte kunna något i förväg. Duktiga hantverkare och föreläsare av olika slag delar med sig av sin kunskap och sina metoder. Du lär dig, har roligt och inspireras samtidigt att göra mer hållbara val till ditt hem. Du kan också!

Program Hållbara rum
Hållbara rum

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå