Hem / Projekt / Virka muggunderlägg

Virka muggunderlägg


Mina tankar var att göra något lite mer rustikt som kan passa till utomhusbruk eftersom det nu den tiden på året vi gärna sitter ute så mycket det går. Även om det var ok att bara använda restgarner så ville jag ändå få lite ”återvinningskänsla” på månadens projekt, så jag gick ut i förrådet och letade fram ett gammalt trädgårdssnöre och tog fram några av mina minsta restgarnsnystan för att kunna virka några muggunderlägg. Man kan ju även lägga några jämte varandra och även använda dem som grytunderlägg, eller kanske virka dem större Projektet gick snabbt och tog endast några timmar i anspråk, vilket också är skönt ibland.


Jag har använt mig av snöre av jute och vanligt bomullsgarn, men vet inte exakt hur mycket det går åt, tippar på 13-15m per underlägg, men jag är inte så duktig på att uppskatta så ta det med en nypa salt.

Om någon vill testa att virka dessa så har jag gjort enligt följande:

Varv 1: Gör en justerbar ring och virka 8fm i ringen
Varv 2: 2fm i varje maska = 16fm
Varv 3: *1fm, 2fm i samma maska* = 24fm
Varv 4: *2fm, 2fm i samma maska* = 32fm
Klipp av snöret/garnet och dra tråden genom den sista maskan. Fäst lösa trådar.

Mycket enkelt!

”Kaffestundshälsningar” från virkpia

Text och bild: Virkpia, 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå