Hem / Projekt / Virka krumelurnyckelringen

Virka krumelurnyckelringen

 

Garn: Jag har använt mig av Linea, lingarn från Ullcentrum, 260m/100g. Det går åt ca 10g garn till en nyckelring
Virknål: 3mm

Krumelurblomman:
Börja med att göra en justerbar ring

Varv 1: 1lm, 9fm om ringen= 9fm på varvet, dra åt, men inte för hårt utan lämna en liten öppning så det går att sätta i en snodd senare
Varv 2-6: virka 2fm i varje fm varvet runt, antalet maskor dubblas då varje varv 18, 36, 72, 144, 288m, varv 6 virkas med avvikande färg. Ta av garnet och fäst alla lösa trådar förutom den som tillhör den justerbara ringen

Blommans skaft görs av en virkad snodd med dubbelt garn. Lägg upp 20lm, hoppa över en lm och virka tillbaka med 1sm i varje lm varvet ut. Gör en knut, ta av garnet och fäst trådarna. Trä in snodden (knuten) i den justerbara ringen och dra åt, fäst tråden både i själva blomman och i knuten så att skaftet sitter fast ordentligt så det håller för tyngden från nycklarna.

Blad, virkas av dubbelt garn:
Fäst garnet med en sm på lämplig plats på skaftet, virka 8lm, virka sedan längs denna luftmaskskedja, hoppa över 1m, 1sm, 2fm, 4st, avsluta med 1sm i blommans skaft, ta av garnet och fäst trådarna. Gör två stycken.

Tvåfärgad snodd, virkas med dubbelt garn:
Lägg upp 22lm med en två färgad uppläggning och avsluta med 1lm där båda färgerna är med (=4trådar), och virka tillbaka med 1sm i varje lm (varannan maska med de två färgerna)varvet ut. Gör en knut, ta av garnet och fäst trådarna. Trä in snodden (knuten) i den justerbara ringen och dra åt, fäst tråden både i själva blomman och i knuten så att skaftet sitter fast ordentligt så det håller för tyngden från nycklarna.

Text och bild: Pia Linden, alias VirkPia, 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå