Hem / Projekt / Virka en växelspaksmanet

Virka en växelspaksmanet

Är du också trött på bilens mörka och trista inredning? Den kalla och hårda växelspaken? Sätt lite färg på tillvaron – virka en Växelspaksbrännmanet!

Du behöver:
Virknål
Garn
Ögonmaterial, t.ex. knappar, paljetter eller pärlor

Om du inte har en bil i närheten – börja med att göra en modell av en växelspak för att få rätt passform. Aluminiumfolie format runt spaken fungerar bra (Om du är på bilsemester så hoppa över att göra en modell utan jämför med bilens verkliga växelspak). Om du saknar bil men har ett barn kan du ge maneten till barnet istället men då kanske du får döpa om den.

Börja med att virka en rund platta, öka/minska sedan allteftersom och utgå hela tiden från formen på modellen. Öka kraftigt de sista varven för att få till volangen längst ner på maneten. Sy sedan fast trådar på insidan av maneten. Avsluta med att sy fast ögon.

Design och beskrivning: Elin Andersson, praktikant hos hemslöjdskonsulenterna i Västra Götaland
Foto: Mia Lindgren, hemslöjdskonsulent i Västra Götaland, 2010

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå