Hem / Projekt / Virka en reflex

Virka en reflex


Du behöver: reflexgarn, vanligt garn, virknål och ett gammalt virkrecept.

Reflexgarn kan man köpa hos Vävkompaniet. Det här garnet var platt, men det finns tunnare som är runt, något att brodera med kanske?

Det platta reflexgarnet blev inte snyggt om man virkade ensamt med det, det blev mycket bättre tillsammans med ett vanligt ullgarn.

Mönstret kommer från den här boken. Det är en del av en stjärna, fast lite omgjord. Man kan i princip ta vilket virkmöster som helst och virka en reflex.

Gör en ring av 8 luftmaskor. Virka 22 fasta maskor runt ringen. Gör två luft maskor för att komma upp i höjd. Två luft, en stolpe, två luft en stolpe osv till det är 11 ”ekrar” på hjulet (de två första luftmaskorna är en ”eker”) en smygmaska får ihop ringen. Sista varvet: fast maska över ”ekern”, en fast maska till, hoppa över en maska, två luftmaskor (luftmaskorna blir den lilla vågen på ytterkanten), fast maska, sedan en fast maska över nästa stolpe, fast maska, hoppa över maskan, två luftmaskor osv hela varvet ut. En smygmaska som bilder ihop stjärnan på slutet och en luftmasklänk som blir snöret till reflexen. Klipp av och fäst tråden.

Text och bild: Hillevi Skoglund, Västarvet 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå