Hem / Projekt / Virka en burk

Virka en burk

Du behöver:
‘virkgarn’ – klipp remsor från en t-tröja ca1,5 cmbreda
Virknål8 mm
glasburk

Gör så här:
Virkfasthet: 8 fm med virknål 8 =10 cm. Virkar du för fast, byt till en grövre virknål. V irkar du för löst, byt till en tunnare virknål. Lägg med virknål 8 upp 24 lm, slut dem till en ring med 1 sm. Virka runt med fm i det antalet v som burken kräver. Om burken sluttar inåt, minskas enligt följande: virka X 4 fm, minska 1 fm X upprepa XX totalt 4 ggr. Virka nu fm till arbetet mäter ända upp till burkens slut. Tag av arbetet och fäst.

Arbetsbeskrivningen och modellen är en del av En textil hyllning. Detta är ett samarbete mellan Anne Lang, konstutvecklare i Halland, Marita Jönsson, slöjdutvecklare i Halland och textilforskare Anneli Palmsköld. Modellerna har tagits fram av textilkonstnärerna Katarina Segerbrand, Maria Stigsdotter Drott, Lisa Burénius, Marie Ganslandt och Helén Markow.

Hanna Hallén har tecknat, fotograferat och sammanställt arbetet med finansiering från Region Halland, 2012

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå