Hem / Projekt / Virka en balkongmatta

Virka en balkongmatta

Jag hittade några rullar plastband billigt i butiken Kinna Garn härom dagen. De hade härliga färger och jag tänkte att det kan bli en bra balkongmatta. Min balkong är i ett bedrövligt ”före”-skick. Att virka en matta är ett steg på vägen till att den ska bli ”efter”. Före- och efterbilder ni vet!

Det här är den enklaste virkningen. 5-6 luftmaskor som binds ihop till en ring med den smygmaska. Stolpar runt ringen och en 4-5 extra luftmaskor fördelade jämt runt första varvet för att det ska bli platt. En smygmaska binder ihop den sista stolpen med den första. Två luftmaskor och sedan stolpar och fortsätt virka runt. Lägg till luftmaskor med jämna mellanrum.
Virka tills du tycker att mattan är stor nog, och har du ingen balkong så kanske du har ett dass där en plastmatta skulle passa!

Känner man sig inte bekväm med att inte ha ett riktigt mönster kan man ta ett grytlappsmönster eller göra stora mormorsrutor. Virknål nr 8 passar bra till plastband.

Text och bild: Hillevi Skoglund,Västarvet

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå