Hem / Projekt / Vik kusudama

Vik kusudama

Just nu är papper mitt favoritmaterial. I flera år har jag haft ett litet ställ med sådana där färgglada kvadratiska papper (10×10 cm) som man ska skriva små kom-ihåg-listor på. Trodde aldrig de skulle ta slut, men nu har jag funnit det perfekta användningsområdet: Kusudamablommor. Blommorna är väldigt dekorativa och perfekta att strö ut över bordet när man vill duka vackert.
Själva ordet Kusudama är namnet på en japansk pappersboll gjord av en mängd ihoplimmade origamiformer. Idag börjar jag med att visa hur man viker de enskilda formerna som bildar blommorna. Del 2 hittar du här på Rebeccas blogg), där jag visar hur man gör själva bollen.

Limma ihop kanterna på den vikta formen till en liten strut. Det behövs fem origamiformer till varje blomma. Delarna limmas ihop på sidorna. Använd limpistol eller snabbtorkande papperslim.

Text och bild: Rebecca Kedborn Rebeccas DIY 2012.

 

Not: Kusudama (薬玉) är en traditionell japansk dekoration som sammanfogas av flera vikta delar som sys eller limmas ihop, till skillnad från ”vanlig” origami som viks ihop av ett stycke. Kusudama kommer från Kusuri (くすり), medicin och Dama (だま), boll eller juvel och betyder alltså medicinboll/medicinjuvel. /Tobias Havaas, hemslöjdskonsulent Västarvet.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå