Hem / Projekt / Var vardagsslug!

Var vardagsslug!

Till och från snubblar en över små smarta lösningar på vardagens bekymmer. Ibland är det avancerade byggnadsprojekt och ibland är det löjligt enkelt. Här är några sluga tips jag hittat bilder på och sparat: (För du vet väl att ordet ’slöjd’ kommer från ’slug’?)


En kam eller klädnypa är bra om du är rädd om tummen.

 


Jag hade nog aldrig kommit på att en byxgalge är bra att ha vid matlagning..


Klädnypor blir praktiska väggklämmor. Såga av den främre skänkeln och borra hål i den som ska sitta mot väggen. Målade i matchande färger kan det bli snyggt också.

 


Såna där brödpåselås hjälper till att hålla ordning på vilken elkabel som går till vad.

 


Ett annat sätt att hålla ordning på sladdarna. Paperclips eller mappklämmor eller vad de kan kallas hindrar dina kablar från att ramla ner i en hög på golvet när datorn är ute på äventyr.

 Smart förvaring för er som samlar på band. En lämplig låda med hål, ett par pinnar och… ta-dah.


Varför har jag inte tänkt på det här tidigare? Ett litet snöre så tar presentpappren ingen plats alls.

 


Inte så revolutionerande kanske, men vispen är smidig för att doppa saker. Påskägg tex.

 

Text: Tobias Havaas, hemslöjdskonsulent Västarvet 2012.
Bild: Internet. (Det är bilder från olika bloggar och sidor, en del hittade via Facebook. Några försökte jag spåra upp men de har i regel lånat den av nån annan som i sin tur refererar till en annan osv. Så diffus cred till alla kreativa som sprider och delar sin inspiration online!

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå