Hem / Projekt / Tryck med skor!

Tryck med skor!


Ett jätteenkelt sätt att få roliga tryck är att stämpla. Jag gillar kängor och tycker mönstren i sulan är snygga så jag testade helt enkelt att använda min vänstra känga som stämpel och är löjligt nöjd med resultatet.


Du behöver ett plagg eller annat tyg att trycka på. En tidning, oöm skärbräda eller liknande att lägga under tyget så färgen inte går genom. Textilfärg i valfri färg (säljs på Slöjddetaljer, Panduro och liknande), en disksvamp eller liknande att applicera färgen med och förstås, en sko.


Dutta på lagom med färg under sulan och stämpla! Kom ihåg tidningen så du inte får färg på ryggen eller på bordet. Och tvätta sulan innan förstås.

Låt färgen torka och stryk gärna efteråt. Färgen sitter ändå men som en extra garanti är strykjärnet bra.


Voilá! Eftersom linnet alltid hamnade i tvättkorgen (inte för att jag konstant spiller på mig själv, men jag använder det väldigt ofta och gärna) har jag tryckt minst fem till, plus en t-shirt.

Text och bild: Tobias Havaas, Västarvet

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå