Hem / Projekt / Trä renfana på tråd

Trä renfana på tråd

Nu blommar renfana och varför inte spara lite av den gula färgen och göra en krona att hänga i taket. Passar även bra att göra tillsammans med barn. Skapa ihop. Upptäck naturens möjligheter och hållbarhet för ett tag.

Plocka renfana som ännu inte har hunnit slå ut helt. Knopparna ska fortfarande vara skålade. Jag upplever att den gula färgen då håller bättre. Renfana har en stark lukt och därför är det bra att sitta ute och jobba. Klipp bort knopparna. En liten sax är bäst och jag upptäckte att denna lilla sax var väldigt bra att jobba med. Trådens färg avgör om den ska bli osynlig eller om den ska förstärka intrycket av att den finns där. Nålen att trä med ska vara så tunn som möjligt. Enklast är att trä upp blomknopparna som på bilden. Det är som en litet rör att sticka i. Trä så tätt du önskar och blanda med små tyglappar, halmstrån mm.
Knyt fast trådarna på en ring. Handskas försiktigt med de torkade blomknopparna för de smulas lätt sönder.

Text och bild: Anna Karin Reimerson, hemslöjdskonsulent i Västmanlands län 2010

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå