Hem / Projekt / Tillverka en liten flaska till förvaring

Tillverka en liten flaska till förvaring


Du behöver:
snyggtråd
sax
nål
penna
håltagare
pet-flaska (storlek har ingen betydelse)
ev en tång

Gör så här:
Klipp flaskan i 3 delar och släng mittendelen. Toppen av flaskan klipps precis där etiketten börjar. Botten klipps på den smalaste delen på flaskan.

Då passar delarna bra ihop, och du kan markera var du vill ha hålen på flaskan. Det finns flera sätt att sy ihop dem så prova dig fram.

När du markerat var hålen ska vara så är det bara att göra dem. Du kan antingen göra hål med en nål eller syl (då blir hålen något mindre) eller så kan du använda en håltagare för läder. Då blir det fina runda hål som går jättelätt genom flaskan.
Sen är det bara att sy ihop delarna. Ta en lång tråd, om den ska räcka runt flaskan och till dekorationen.

Jag gör två varv och knyter ihop ändarna för jag tycker är det snyggaste och det hållbaraste sättet att fästa trådarna på.

Man kan antingen välja att klippa av båda trådarna nu, och ha den som den är, men jag gillar att göra den lite flashigare genom att göra en liten extra dekoration. Den tråden som är fäst vid nålen lirkar jag upp så den kommer på ovansidan på stygnen och så går jag runt halsen och korsar tråden till toppen på nästa sida.

Prova göra olika varianter. Jag använder dem till att förvara pärlor eller knappar i.

Text och bild: Silje Andersson 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå