Hem / Projekt / Tillverka din egen dekorationskonfekt

Tillverka din egen dekorationskonfekt

Förr var det vanligt att man vid högtider fick med sig ett minne i form av en bit konfekt. Ett minne som sparades och påminde om festen. Gör egen minneskonfekt som dekoration till bordet vid festen, födelsedagen eller bröllopet. Roligast, vackrast och personligast blir det om du använder saker som du har sparat!

Återbruka så mycket som du kan! Utgå från det du har hemma i lådorna! Skaffa dig en låda där du kan samla knappar, vackra papper, snören, bilder från tidningar, avlagda smycken, trådar; alla typer av småsaker som kan användas när du vill skapa något nytt. Det blir snart en skattkista. Den föder nya tankar när du ska göra något. Komplettera med något nytt om det behövs.

Du kommer att bli överraskad när du upptäcker vilka skatter du har där!

Gör så här:
Minneskonfekten kan göras runt vad som helst, en träkloss, småbitar av liggunderlag, hopvikt wellpapp eller en chokladbit. Vill du ha en konfekt som ser ut som en rulle, kan du använda tidningspapper som du lindar till en rulle.

Redskap som är bra att ha till hands är sax, lim, tejp och nålar.
Slå in träklossen, chokladbiten eller vad du valt som stomme med papper, gamla förpackningar eller tyg.
Dekorera med knappar, band, bilder, pärlor, skruvar och vad du hittar. Det finns inga rätt eller fel!

Anpassa storleken så att konfekten blir som du vill ha den på höjden, bredden och längden. Konfekterna på bilderna är ca 1,5cm x 4,5cm x 8cm.

 


August ville också vara med och göra minneskonfekt…

Minneskonfekterna ingick i utställningen Bondbrud i Asker.

Text och bild: Anntott Parholt, hemslöjdskonsulent i Örebro län 2010.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå