Hem / Projekt / Tälj en kyckling!

Tälj en kyckling!

Amarie-kyckling-01

En täljd kyckling kan passa fint till påsk eller faktiskt året runt! Här kommer jag att visa hur man kan göra:

Amarie-kyckling-02

Gör först en mall på papper och rita sedan upp din kyckling/fågel på en bit lind. Jag hade tur då min lilla bit rymde två stycken.

Amarie-kyckling-03

Se till att träets fibrer ligger horisontellt, det är alltid lättare att skära med fiberriktningen. Såga sedan ut din fågel.

Amarie-kyckling-04

Det kan vara bra att rita ut mitten på din kyckling så att näbben och stjärten hamnar i mitten.

Amarie-kyckling-05

Nu är det bara att plocka fram kniven och börja tälja.

Amarie-kyckling-06

När kycklingen är färdigtäljd är det dags att böja till fötterna. Du behöver en rundtång, en kraftavbitare och ståltråd. Jag använde 1.5mm svartglödgad blomstertråd. Den är lätt att böja och jag gillar den svarta färgen, men det går med annan ståltråd också.

Amarie-kyckling-07

Jag brukar börja med ”bakfoten”/hälen och böjer sedan de andra tårna.

Amarie-kyckling-08Amarie-kyckling-09

Vinkla upp och klipp sedan benen lika långa.

Amarie-kyckling-10

Markera med blyerts där du vill ha benen och borra med samma diameter som ståltråden.

Amarie-kyckling-11

Limma fast benen med lite trälim och måla din kyckling. Jag betsade med gul (det ser lite åt orange ut på bilden) för jag ville gärna se träets struktur genom färgen. Annars kan man måla med vattenfärg. Efter att mina kycklingar hade torkat vaxade jag dem med bivax så att de bättre tål smuts och får en fin lyster.

Amarie-profil

GLAD PÅSK /Annemarie.

Text och bild: Annemarie, A´maries blogg

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå