Hem / Projekt / Tälj din egen kung

Tälj din egen kung


Tycker du att bensinstationens färdigpackade kubbspel är urtrist? Då är det dags att tillverka en ny kung.

Av ett vanligt vedträ av björk kan du tälja fram en egen monark. Såg och kniv var de verktyg som jag använde. När jag var färdig målade jag med oljefärg, och kronan klädde jag med folie från en chokladkaka. Om du tycker att kung är alltför traditionellt går det lika bra med drottning, kronprinsessa, gymägare, president, statsminister, generalsekreterare, fackföreningsordförande, frikyrkopastor, butikschef, verkmästare, rektor eller receptionist. Så nästa gång du stannar vid macken och frestas att köpa ett kubbspel, köp en säck björkved istället. Det räcker till många figurer och tronföljden är säkrad.

Text och bild: Kalle Forss, hemslöjdskonsulent i Skåne. Läs mer om slöjd i Skåne här

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå