Hem / Projekt / Sy hjärtan på Alla hjärtans dag

Sy hjärtan på Alla hjärtans dag

Egentligen gillar jag inte sådana importerar högtider med dålig förankring i vår tradition. De ger främst ett argument för handeln att sälja på oss nya prylar. Men tanken bakom just “Alla hjärtans dag” är trots allt fin och jag får en anledning att visa mina brodera hjärtan även om det inte är jul.

Jag tog en liten restbit av vadmal och en pepparkaksform av den större storleken. Med en blyertspenna ritade jag av formen på tyget och broderade fritt innanför den ritade linjen.

Jag använde hjärtansbroderiet för att lära mig olika stygn, framför allt ville jag lära mig schatterstygn som då var helt nytt för mig. Garnet var rester av ullgarn, både broderigarn, stickgarn och sjalgarn.

När broderiet var klart klippte jag längs den ritade linjen. Därefter klippte jag ett lika stort hjärta som baksida, sammanfogade delarna med langettsöm, fyllde med lite stoppning och gjorde en liten snodd att hänga hjärtat i.

Text och bild: Ulla-Britt Önnestam, 2012

Fler fina hjärtan hittar du Här!

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå