Hem / Projekt / Sy hålsöm runt insektshål

Sy hålsöm runt insektshål

Det är trevligt när våren kommer. Det börja knoppas, fåglarna kvittrar och insekterna surrar. Fast alla djur är inte lika välkomna.

När denna lilla lymmel dyker upp mellan golvplanken och i värsta fall återfinns i byrålådan med favorittröjan eller i garnlådan då blir man inte glad. Vilken liten lymmel är då detta, jo en pälsänger. Detta förhatliga djur som likt ett tryffelsvin efter tryffel letar sig fram till finaste ullen och lämnar små retliga hål efter sig.

Om man haft lite tur i oturen med de förhatliga små djuren har de bara lämnat något hål efter sig och plaggen går att rädda. Som jag gjort här nedan, där de gnagt ett litet runt hål.

Jag sydde då runt hålet med langettstygn, knappnålsstygn går lika bra. Och sydde sedan en liten blomma runt hålet.

Fast sådan tur har man ju inte alltid så det är bättre att bli av med de små lymlarna. Vilket vi blivit med hjälp av cederträolja och envishet (hoppas jag).

 

Text och bild: Anna-Lisa Persson, Västarvet, 2012.

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå