Hem / Projekt / Sy ett näsduksfodral

Sy ett näsduksfodral

Jag har fått förfrågan angående hur jag gör mina näsduksfodral så jag tänkte att jag gör en vägledning.
Mönstret har jag konstruerat själv.

 


Börja med att klippa eller skära ut en tygbit som är 15 x19 cm.
Sicksacka kanterna och stryk tygbiten. Den blir lite lättare att arbeta med då tycker jag.

 


Vik därefter in de båda kanterna som är 15 cm. Vik en gång till.
Det är lättare att få kanterna att stanna vikta om man stryker dem.

 


Därefter syr man kanterna.

 


De båda sydda kanterna viks mot varandra och  läggs omlott.  Det är enklast om man mätar med ett paket näsdukar för att veta om man får rätt storlek. Det kan även göras innan man syr kanterna för att undvika att behöva sprätta sömmarna.

 


För att få rätt mått styr jag ut näsdukspaketet från tyget och stryker tyget för att det ska gå lättare att sy och för att förhindra tyget från att flytta sig under själva symomentet.


Kanterna sys sedan ihop och tyget ligger då vi pressarfotens kant. Jag har även sytt fast ett namnband, som läggs dit före jag syr ihop dessa kanter.

 


Nu syr jag av hörnen på fodralet. Detta gör man vid kortändornas sömmar. Tyget läggs mot varandra så att de bildar en trekant. Jag lägger toppen av hörnen vid 1 centimeters strecket på symaskinen.

När alla hörnen är sydda är det bara att vända fodralet och fixa till kanterna  och sedan stoppa i ett paket med näsdukar.

 

Text och bild: Liselotte lottaspysselblogg.wordpress.com . 2012

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå