Hem / Projekt / Sy ett julgranshänge

Sy ett julgranshänge

Brodösen Karin Holmberg har gjort fina broderade julhängen till granen. Här följer hennes beskrivning på hur man gör dem.

Du behöver nål och tråd, penna och lite stadigt papper.


Till korsstygnshängena har jag inte varit så noggrann, utan bara ritat av ett korsstygnsmönster på fri hand. Rita upp med stiftpenna på ett stadigt papper, t ex skyltkartong. Det är lättast att sy i papper om man gör hålen först. Särskilt när man ska sticka upp från baksidan blir det väldigt svårt att hamna på rätt plats annars. Sy med tillräckligt tjockt garn för att dölja pennstrecken.

Jag har använt moulinégarn, glittrigt och vanligt, samt blomstergarn. Brodera korsstygn och fäst trådändarna med lite trälim på baksidan. Klipp ut formen. Den som inte gillar baksidor får göra två broderier och limma ihop så att den inte syns. Gör hål för upphängningen och trä i en bit sytråd.
Man kan såklart göra andra broderier än korsstygn, t ex en stiliserad flätad hjärtkorg sydd med efterstygn.

Text och Bild: Karin Holmberg www.karinholmberg.se, 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå