Hem / Projekt / Sy en vaxad lunchpåse

Sy en vaxad lunchpåse

beebag500

För ett tag sedan såg jag en beskrivning på internet. Det var en kvinna som vaxade tygstycken för att förvara bröd i det. Jag minns inte var jag såg det och jag har inte hittat det igen, men kudos till idén.

Ett bra sätt att slippa använda plastpåsar i tid och otid.

Du behöver:
Tyg
En ugn
Bivax

beebag

Jag rev bivax på ett rivjärn och lade ut på tyg som låg på bakplåtspapper på en plåt. Det var lite krångligt att få jämn spridning med det gick.
Skjuts in i ugnen på mycket låg temperatur. Det smälter fort så man får stå och hålla koll. jag hade kanske ugnen på 50 grader.
sedan gjorde jag samma sak med ett tygstycke till. Sydde ihop till en påse.

Nu använder jag den varje dag till frukt, mackor och annat smått och gott jag knaprar i mig under dagen.


Text och bild: Hillevi Gunnarsson, Västarvet 2014

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå