Hem / Projekt / Sy en skopåse!

Sy en skopåse!

Det här behöver du:
Två olika tyger
Sax
Penna
Papper
Säkerhetsnål
Vlieseline*
Band eller snöre
Symaskin
*Vliseline är ett tunt tyg med klister på ena sidan som används till att förstärka tyget. Lägg klistersidan mot tygets avigsida och stryk med hög värme.

Steg 1: Klipp ut en bit som är 80 cm * 25cm till själva påsen där skorna ska ligga.

Steg 2: Rita upp en sko på ett papper och använd denna som mall. Använd mallen till att rita upp skon på tyget med. Vill du ha symbolen på båda sidorna ritar du två skor.

Steg 3: För att skon ska bli lättare att sy på tyget, stryker du på Vliseline på avigsidan av skon. Klipp rent kanterna runt motivet så att vliselinet inte syns på rätsidan.

Steg 4: Sy fast motivet med sicksack, där du vill ha det på tygpåsen. Detta görs innan man syr ihop påsen.

Steg 5: Sy ihop långsidorna först och vik därefter ner en kant på c:a 3cm på kortsidan, såsom visas på bilden. Sy fast kanten runt om påsens öppning.

Steg 6: Sprätta upp ett litet hål som bilden visar i själva kanalen, så att du kan trä igenom ett band. Bandets längd bör minst vara 55 cm och det är lättast om du sätter fast en säkerhetsnål innan du trär in bandet genom öppningen. Tråckla runt bandet i kanalen tills det kommer upp på samma ställe som du började.

Knyt ihop ändarna och tygpåsen är klar!

Text och bild: Beskrivningen kommer från sidan Ingen blåser mig. Ingen blåser mig är ett projekt startat av Sveriges Konsumenter för att satsa extra mycket på unga. Vi vill att alla unga ska bli mer medvetna om vad de köper och vilka rättigheter de har som konsumenter. Vi vill uppmuntra och inspirera och visa att vi alla kan påverka genom vår konsumentmakt.

2013.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå