Hem / Projekt / Sy en hanke

Sy en hanke

Hankarna i mina badhandukar går jämt sönder. Badhanddukarna är väl lite risiga de med men jag tänkte att en med en snygg hanke så håller de ett tag till.
Du behöver bomullsband, nål, tråd och sax.

Tro det eller ej men det är en svart och en röd badhandduk mvh/mästerfotografen

Klipp av en bit band ca 12 cm. Mitt är lite kortare men jag hade bara en liten stump av detta fina mönstrade och det passade så bra att det fick bli lite smala hankar.
Vik in kanten på bandet 1 cm. Placera på handduken var den ska sitta.

Fortfarande en röd handduk.

På bilden ovan kan du se hur änden på bandet är invikt och var man börjar sy. Börja där och sy små fina stygn runt tills du är mitt emot där du började. Vik sedan det som inte är fast sytt, allså vik ned bandet på bilden mot den vänstra tummen som håller i arbetet. Sy den sista lilla biten med fina stygn. Sygnen ska gå igenom alla tyglager men gärna med små prickstygn så att det nästan blir osynligt. Sy fast den andra änden på samma sätt.


Text och bild: Hillevi Gunnarsson, Västarvet 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå