Hem / Projekt / Sy en godispappersväska

Sy en godispappersväska


Anno 2013 gjorde H&M en väska som såg ut lite som en godis i papper. Med inspiration från det blev det den här smarta väskan!

 


Detta behövs:

  • Två tyger, ett till utsida och ett till insida. Jag valde ett tjockare bomullstyg till utsidan och en lite silkigare prickig insida från en gammal blus.
  • Symaskin
  • Linjal
  • Penna
  • Sax

 


Jag klippte en rektangel på 21×26 cm av det tjockare yttertyget.


Sen klippte jag innertyget cirka 17×26 cm. Detta för att innertyget inte ska synas i kanterna.


Jag lade rätsidorna inåt mot varandra och sydde med tät sicksack längs med kortsidorna. Sedan vändes allt ut-och-in (så att det blev åt rätt håll) och sydde raksöm längs med de sydda sidorna för att göra dem platta.

 

 


Sedan veks sidorna inåt mot mitten. Jag har ingen bild på det tyvärr, men den ena sidan ska ligga över den andra, så att kanterna överlappar varann. Min ”väska” blev 11 cm bred efter ihopvikning. Sedan gjorde jag ett mönster för kanterna på godispappret och kanterna klipptes.

 

 


Då ser det ut så här.

 


Sedan syddes en raksöm längs båda kanterna,tänk på att göra detta tillräckligt långt ner för att få med innertyget. Annars slinker det runt på insidan!
Sen är det klart!

Fiffig gömma för grejer som dräller runt!
Text och bild: Emelie Lindberg, VemPysslar. 2013.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå