Hem / Projekt / Sy en återbrukskudde

Sy en återbrukskudde

Du behöver:
För en innerkudde med storlek 40×40 cm så klipper du tyget till framsidan 40×40 cm stort.
1 kökshandduk till baksidan
Minst en knapp
Garn till tofsar och broderier
Fina arbeten (till exempel mormorsrutor eller små dukar) att applicera på framsidan

Gör så här:
Framsida: Klipp till ett framstycke i den storlek du vill ha din kudde (här är förslaget 40 x40 cm).
Sy på de fina sakerna/arbeten du vill ha på framsidan på framsidestyget. Brodera med ullgarn och/eller gör bollar i yllegarn och sy fast på kudden.

Baksida: Till detta förslag används en kökshandduk till baksida. För att passa framsidan, klipp två delar ca 40 x 26 cm. (Har du valt en annan storlek på framsidan, tänk på att anpassa baksidan då.) Dessa delar läggs omlott. Se till att de fållade delarna samt hanken hamnar mitt på kudden.
Lägg framsida och baksida med avigsida mot avigsida och sy ihop delarna i alla ytterkanter med sicksacksöm eller overlock. Sy i en knapp på baksidan, använd hanken på handduken som knapphål. Stoppa i din innerkudde.

Arbetsbeskrivningen och modellen är en del av En textil hyllning, se mer på En textil hyllning – Region Halland. Detta är ett samarbete mellan Anne Lang, konstutvecklare i Halland, Marita Jönsson, slöjdutvecklare i Halland och textilforskare Anneli Palmsköld. Modellerna har tagits fram av textilkonstnärerna Katarina Segerbrand, Maria Stigsdotter Drott, Lisa Burénius, Marie Ganslandt och Helén Markow.

Hanna Hallén har tecknat, fotograferat och sammanställt arbetet med finansiering från Region Halland.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå