Hem / Projekt / Sy barnbyxor av en gammal tröja

Sy barnbyxor av en gammal tröja

Så här gör du:
Välj en vuxen tröja, materialet är inte så viktigt, annat än att du ska vilja att ditt barn ska använda det, såklart! Klipp av ärmarna såhär:

Mätt ditt barn från midjan (där du vill ha byxorna ska sitta) och till samma ställe på ryggen – dela detta mått med två. Eller så gör du som jag gjorde: ta ett par byxor som passar bra och mät på dem. Detta mått kallar jag X för att underlätta (Ja, jag är utbildad ingenjör….)
Klipp X (+sömrum) cm ned längs innersömmen på båda ärmarna, som nu blir byxben.

Sätt ihop dem och sy så du får ett par byxor.

Vik ned kanten och sy i resårband.


Klart – nu har du ett par byxor, och det har bara tagit 15 min. Resten av tröjan kan användas till att sy en väst eller något helt annat.
TIPS: Är dina ärmar inte långa nog? Då ka du sy på en mudd i livet eller vid fötterna – plötsligt är byxorna mycket större.

Text och bild: Jeanette Birkholm, som driver bloggen Babydjungeln där du hittar pyssel och läsning som rör små barn. 2011

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå