Hem / Projekt / Sy arbetshandskar av vadmal och getnappa

Sy arbetshandskar av vadmal och getnappa

Varma tumhandskar har varit viktiga vid utomhusarbete. Slitstarka handskar av den här typen användes till exempel när man körde timmer. Handskarna skulle vara breda och vida för att lätt kunna tas av och på. De skyddade mot väder och vind och nötning. Till dessa tumhandskar hörde oftast ett par stickade innervantar. I dag kan handskarna vara användbara när man skottar snö eller åker spark.

Här kan du ladda ner beskrivningen

 

Vantmodellen och och beskrivningen är gjord av Kristina Ersviken, hemslöjdskonsulent i Västerbottens Län. Den här beskrivningen är i sin tur, en av sammalagt 12 beskrivningar som tidigare publicerats i skriften Vantar och muddar från norr(som gavs ut 2003), och som nu även finns att ladda ner på den nya sajten  Textil hemslöjd. Precis som i fallet 365 saker du kan slöjda! är det Sveriges hemslöjdskonsulenter som står som avsändare för Textil hemslöjd.

Text och bild: Kristina Ersviken, Västerbottens Län 2012

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå