Hem / Projekt / Sticka muffedisser med pärlor

Sticka muffedisser med pärlor

Inspirationen till de här muddarna hittades i en dansk bok. Där hette de muffedisser. Ganska kul ord. Om man inte kan danska vill säga. Då är det väl ett ganska alldagligt ord… På svenska kallas de bla muddar, pulsvärmare och handledvärmare

Garn: Fyris, finns bla på hemslöjden eller liknande tunt och mjukt stickgarn
Stickor: nr 2
Glaspärlor: 444 stycken

Börja med att trä på alla pärlorna på garnet. Du måste använda en tunn nål för att kunna komma igenom pärlans hål. Om det blir svårt att trä nålen på garnet så använd en sytråd för att få garnet genom det lilla nålsögat. Trä som skissen visar.

Tips: trä upp pärlorna i små grupper om tio. Lämna litet mellanrum mellan grupperna. Tappar du då räkning så är det lättare att räkna.
Lägg upp 40 maskor. Sticka rätstickning. Följ diagrammet. De mörka rutorna motsvarar en pärla. För fram pärlan så att den hamnar på rätsidan.

Upprepa rapporten fyra gånger. Maska av löst. Sy ihop med smygsöm.


Virka en picotkant runt.

Muddar och teckningar:  Annika Jeppsson, Malmö, 2010
Foto: Thomas Hansson

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå