Hem / Projekt / Slöjda halmpynt till granen

Slöjda halmpynt till granen

Halmpynt i granen är väl fint! Här kommer två enkla beskrivningar på halmstjärnor till granen.
Först ut, Stjärna i enkel knytteknik:

Du behöver halm och sax och tråd. Tag 4 strån som är 9 cm långa. Lägg stråna på varandra enligt teckningen ovan. Träd tråden över en och under en runt om. Drag ihop ordentligt och knyt ihop trådens ytterändar till en hängögla.
Stjärnan kan varieras genom att göra den i olika storlekar och olika grovlek på stråna. Man kan också lägga två stjärnor på varandra och binda dem samma med samma teknik som i den enkla stjärnan.

Den andra stjärnan kallas Plan knuten stjärna. Till den behövs det 5 strån, ca 10 cm långa. Ta tråden två gånger runt stråna och lägg dem plant på bordet. Lägg fingrarna över och drag-vicka i trådarna. det gäller nu att hålla fast på stråna så att de inte kryper upp på varandra, men inte så hårt att de inte kan spreta när man drar. Dra åt så hårt som möjligt och knyt. Knyt ihop 5 strån till.Lägg ihop de två hopknytningarna i kors och knyt samman. Gör en hängögla. Klipp stråna i önskad form.

Bilder och beskrivning: Hemslöjdskonsulterna i Västarvet

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå