Hem / Projekt / Slöjda en stjärna till trädgården

Slöjda en stjärna till trädgården

Förra sommaren var jag och hälsade på Kerstin på Knippla. Hon hade en vacker stjärnspalje i trädgården. Då berättade hon att hon brukade dekorera stjärnan till vintern och jul.
Nu har Kerstin skickat ett smakprov på hur det kan se ut. I år har stjärnan får gröna trasor, förra vintern var den klädd med granris. På bilderna har stjärnan inte kommit ut än utan väntar i källaren. Vad fint det kommer att bli i trädgården!

Vill du slöjda din egen vinterstjärna? Följ beskrivningen nedan.

Det här fina växtstödet står i Kerstin Hammarssons trädgård, enkel men anslående.
Det du behöver är 6 pinnar av rakvuxet material så som t ex hassel.
Gör två trekanter genom att surra fast ändarna med ståltråd. Placera trekanterna över varandra så de bildar en stjärna.
Kerstin har borrat håll i/genom pinnarna just vid de punkter där trekanterna är sammanfogade med ståltråden. Det är också borrade hål där trekanterna möter varandra, så att det bildar en stjärna. Det är också borrade hål i störarna vid de punkter där den färdiga stjärnan är fästad med ståltråd. (Eller annat surrningsmaterial som man gillar).
Kerstin använder nästan aldrig spik, men väldigt ofta borrar hon och knyter/surrar med passande material, gärna textil eller skinn.
Stjärnan monteras fast vid två störar som är nedspettade i jorden.
Tänk vad vackert det blir när krassen börjar slingra sig. När säsongen är över så spara stjärnan. Vänta till närmare jul ska ni få se vad Kerstin gör med den då!

Hur man fäster ihop stjärnan

Idé och utförande: Kerstin Hammarsson
Text och foto: Hillevi Skoglund, Västarvet 2012.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå