Hem / Projekt / Slöjda en blomma av gamla böcker

Slöjda en blomma av gamla böcker

Av uttjänta böcker som ingen vill ha kan man göra vackra blommor!

Så här gör du:

Du behöver ståltråd till skjälk, tång att bita av den med, sax att klippa med och en bok som är trasig/fuktskadad/saknar sidor/sett bättre dagar eller någon som går bra att offra. Pockets har bra storlek och bra kvalité på pappret för detta ändamål.

Fyra ark är lagom, riv ut!


Vik sidorna tillsammans som ett dragspel.

Sätt en ståltråd på mitten och vrid om så att bladen inte smiter. Klipp till ändarna på viket så att det blir lite bladformat. Det är inte nödvändigt, det blir fint ändå.


Vik sedan försiktigt upp ark för ark, det är lätt att det går sönder så var försiktig. Låt det nedersta bli vikt nedåt, det näst nedersta kan stå rakt ut och det två resterande viks upp. Vill du har färg på blomman så doppa ändarna i vatten med vattenfärg i.  Se bara till att det är riktigt torrt innan du vecklar upp blomman. Lycka till!

Text och bild: Hillevi Gunnarsson, Slöjd i Väst

 

 

 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå