Hem / Projekt / Plantera i en gammal bok

Plantera i en gammal bok

Den här idén fann jag på internet. Jag har inte riktig bestämt mig om det är fint eller chabby-chique på speed. Det är i alla fall en man som heter Russel Brown som har gjort planteringen. På ens sida som hette friendship.com fanns en steg-för-steg beskrivning med bilder men det hela är väldigt enkelt.

Ta en bok som inte är värdefull, som det finns flera ex av, som gärna är lite skadad, som är rätt snygg och som ingen kommer att sakna.

Öppna boken och skär med hjälp att riktigt vass kniv, mattkniv ut en fyrkant som blir hålrummet där man planterar. Limma ihop sidorna där du har skurit och lägg en tyngd på och låt torka. Klä sedan hålrummet med plast som du limmar fast. Se till så att det inte sticker ut en massa ful plast. Plantera små växter i jord som inte är så vattenkrävande, suckulenter eller kaktusar. Täck med mossa. Sedan är det klart!

Text: Hillevi Skoglund, hemslöjdskonsulent Västarvet 2012. 

Project: Russel Brown Foto: Bethany Nauert

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå