Hem / Projekt / Laminera ett fiskstim!

Laminera ett fiskstim!

Ida Aronson bloggar om konst och design, slöjd och form. Läs mer på hennes blogg!

Ibland tappar jag fattningen när jag hittar något som jag tycker om, t ex att laminera fiskar. Jag hade en gång en bok som hette ”akvariefiskar i färg” och när jag upptäckte hur fantastiskt fint det blev att laminera fiskar kunde jag liksom inte hejda mig, utan jag råkade laminera varenda fisk i hela boken. Här är några av de jag fortfarande har kvar.

Det var inte som att jag bara lät de var laminerade i en låda från början, jag gjorde de till halsband för phenton, fiskstim, kallade jag det, såklart. Se ovan.

I efterhand har jag alltid varit lite ledsen över att jag laminerade alla fiskar. De hade ju kunnat användas i collage om det inte vore för att de är helt inplastade. Jaja, har jag tänkte, ödet ville annorlunda. Nu för tiden använder jag de mest som bokmärken (och jag försöker även pracka på mina vänner detta bokmärke). Tycker dessutom att det är ett hysteriskt roligt bokmärke, liksom det ser ut som om en fisk har fastnat mellan sidorna!!!! Illustrerat ovan med världens längsta bok som aldrig tar slut och som bara handlar om misär. Buhu, ta slut då boken! Firren vill bo i en annan bok nu! Typ cirkeln, som Amanda har superslukat den senaste tiden.

Min bok kanske inte får något lyckligt slut, men den här rafflande fiskhistorien får det! Oh happy day! Igår vad jag på en loppis och ramlade på en bok vid namn ”Pohjolan kalat värikuvina”, en finsk bok som handlar om fiskar! Fiskcollage, här kommer jag!!

Text och bild: Ida Aronson, 2013. 

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå