Hem / Projekt / Laga skjortan med spets

Laga skjortan med spets

Förra helgen skulle jag på kalas och upptäckte då att kragen på min skjorta hade slitits så mycket att var ett gäng hål i den. Jag är inte så förtjust i symaskiner, och att laga för hand blev inte snyggt det heller. Då kom jag på att jag har massvis av handvirkad spets från loppis och olika släktningar. En riktigt snygg slöjdig lagning blev därför en påsydd spets!

Himla enkelt, det du behöver är en skjorta (trasig eller ej) en bit spets (finns på loppis om du inte har i gömmorna), synål och sytråd.
Sedan är det bara att sy/tråckla på spetsen på skjortan.
Skjortan blev inte bara hel, den fick en snygg detalj också!
Text och bild: Elin Danielsson 2012.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå