Hem / Projekt / Laga din favorittröja

Laga din favorittröja


Lite fint garn behövs, tunt flamfärgat ullgarn ungefär  En tunn virknål som bildar så fasta maskor som du tycker blir snyggt, jag hade en 1,25mm eller en 3


Vik bort det som är trasigt, lika mycket på varje ärm och virka två varv fasta maskor.

Virka sedan 5 dubbla stolpar med nedtag i samma fasta maska, fortsätt sedan att virka 5 dubbla stolpar med ett avstånd som gör att du får det uttryck du vill ha, antingen det är en utsvängd mudd eller som jag en rak.  Jag virkade tre varv men man kan juvirka så långt det behövs eller som man tycker blir tjusigt.


Klipp sedan bort det som är trasigt. Tror du att det ska repa sig sick sacka kanten.

Jag virkade en liten rosett på ärmen som dekoration, bara för att jag kunde.
Lycka till med era reparationer!
Text och bild: Ingela Fredell, hemslöjdskonsulent i Jämtland. 2010

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå