Hem / Projekt / Inspireras av skogen – skupltera en pinne

Inspireras av skogen - skupltera en pinne


Jag kom bara att tänka på vad häftigt det är med slöjd! Man kan ta en sväng i skogen, hitta en pinne, en till synes helt värdelös pinne. Om pinnen lämnas kvar i skogen förblir den, ja bara en pinne, vilket även det är bra. Men om man sätter sig ner och funderar skulle man säkert kunna komma på något intressant att göra av pinnen. Den kanske har en rolig form som kan bli något djur eller handtag, pinnen har en otroligt stor utvecklingspotential i detta läge. Det är häftigt att veta att det ute i naturen finns en massa olika material som bara väntar på att bli upptäckt! Men det bästa med den tanken är att även om vi inte upptäcker alla material just nu, så är det inte förlorat. Det växer upp nytt material. De flesta pinnar ligger kvar i skogen och multnar, möjligtvis blir de ved. Andra pinnar blir slöjdmaterial och lever vidare som fin slöjd.


Text och bild:
Göran Posthuma för Slöjd Håller! 2011

Not: Man kan nästan inte ha ett sånt här slöjdtips utan att nämna Maria Westerberg, AKA Vildhjärta, som ägnar sig helhjärtat åt just den här typen av slöjdande.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå